2221710_medium2000.jpeg
2128689_medium2000.png
2264586_medium2000.jpeg
previous arrow
next arrow

TURNEN

Kleuterturnen te Wichelen 

Heeft plaats in de turnzaal van onze school. Bij zeer mooi weer kan de activiteit bewegingsopvoeding ook op de speelplaats doorgaan. In de turnzaal zien wij graag dat de kleuters uit de tweede en de derde kleuterklas turnpantoffels dragen. Wij vragen dan ook de kleuters turnpantoffels mee te geven. Deze blijven dan ook het hele jaar op school. Eerst naamtekenen a.u.b.  

De activiteiten “bewegingsopvoeding” worden georganiseerd voor alle peuters en kleuters.  

Kleuterturnen op de Donk 

De kleuters krijgen minstens twee lestijden lichamelijke opvoeding. Deze gaan door in de turnzaal te Wichelen. Maandag: klas juf Sofie en dinsdag klas juf Lieve. 

Wij vragen om uw kind die dag sportieve kledij aan te trekken. Bij het begin van het schooljaar geeft u turnpantoffels mee. 

Het is wel gemakkelijk als de kleuters schoeisel dragen dat ze gemakkelijk zelfstandig uit en aan kunnen trekken.  

Turnen in de lagere school op de Donk 

De lessen lichamelijke opvoeding en zwemmen maken integraal deel uit van ons aanbod. Alle kinderen moeten eraan deelnemen. 

De turnkledij bestaat uit: 

- T-shirt (met het embleem van de school), te verkrijgen bij de leerkracht lichamelijke     opvoeding. Kostprijs 8,50 euro. 

- een zwarte short (zelf aan te kopen) 

- een trainingspak tijdens de wintermaanden.  

- Een turnzak wordt door de school gratis aangeboden in het eerste leerjaar 

Wanneer een leerling(e) niet mag turnen of zwemmen zal de turnleerkracht een doktersattest of bewijs van de ouders vragen.  

Wij dragen geen ringen of sieraden tijdens de turnles.  

ZWEMMEN

De kinderen gaan zwemmen in het Durmebad in Lokeren. Kinderen van het zesde leerjaar zwemmen gratis. Bij de andere kinderen betalen € 3 voor het zwemmen en € 1 voor het vervoer naar het zwembad.

Wij vragen u om uw kind voor de zwemles een trainingspak aan te trekken, want broekkousen of kleedjes en bloesjes met veel knoopjes maken het bij het aankleden zeer moeilijk.  

Ook wordt er van de inspectie gevraagd twee handdoeken mee te geven, één voor het afdrogen en één om op te staan. We vragen ook alle juweeltjes voor die dag thuis te laten. De kinderen kunnen ze enkel verliezen. We rekenen op uw medewerking.

Copyright ©  VBSDK.